Eurodeputaţii lucrează în comisiile de specialitate
Comisia pentru mediu şi sănătate publică supune, miercuri, la vot, un proiect de raport privind lupta împotriva Ebola.
Articol de Daniela Coman, corespondent RRA în Franța, 04 Noiembrie 2014, 12:19
Comisia parlamentară privind Piaţa internă şi protecţia consumatorilor va începe o evaluare a situaţiei organismelor modificate genetic în Uniunea Europeană, necesară unei eventuale schimbări a legislaţiei, în sensul de a le da statelor membre puterea să le resticţioneze sau chiar să le interzică cu totul.
Organism modificat genetic este termenul folosit pentru a defini o plantă de cultură, căreia, prin intermediul unor tehnici de inginerie genetică, i s-au transferat gene de la alte specii, pentru a-i conferi proprietăți noi, în general pentru a o face rezistentă la anumite boli, pentru a obţine producţii mari şi a le proteja de intervenţia dăunătoare a factorilor externi.
Multe ţări europene au interzis total cultivarea de organisme modificate genetic, în timp ce altele acceptă acest lucru, însă numai în anumite condiţii.
Un expert de marcă în schimbări climatice vine, marți, la Bruxelles, la Parlamentul European.
Audio: Eurodeputaţii lucrează în comisiile de specialitate. (Euranet Plus)
Doctorul Rajendra Pachauri, preşedintele Grupului Interguvernamental privind schimbările climatice, îşi prezintă raportul pregătit pentru conferinţa internaţională din decembrie, din Peru.
Comisia de Afaceri Externe din Parlamentul European îl va primi, marți, pe preşedintele Columbiei, Juan Manuel Santos Calderón.
De anul trecut, Uniunea Europeană are un acord comercial de liber-schimb cu Columbia, care prevede inclusiv clauze legate de drepturile de muncă ale cetăţenilor.
Juan Calderon se va întâlni şi cu preşedintele Parlamentului European, Martin Scultz.
Comisia pentru mediu şi sănătate publică supune, miercuri, la vot, un proiect de raport privind lupta împotriva Ebola, epidemie care a făcut aproximativ 5 mii de victime, în Africa de Vest, printre care şi cadre medicale din Europa, care îi îngijeau pe africanii infectaţi.
La nivel mondial, se fac eforturi ample pentru ca răspândirea virusului ucigaş să fie pusă sub control.
Astfel, miercuri, directorul însărcinat cu supravegherea epidemiei de Ebola din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii se va afla la Parlamentul European, pentru a discuta următorii paşi în ceea ce înseamnă sistemul de prevenire şi apărare pentru Europa împotriva acestui pericol.