Comisarul european Johannes Hahn, vizită în Grecia şi România
Vineri, comisarul european Johannes Hahn va inaugura, alături de premierii român şi bulgar, Podul Calafat-Vidin, proiect finanţat de Uniunea Europeană.
Articol de Mihaela Mihai, 12 Iunie 2013, 14:31
Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn, vizitează, în aceste zile, Grecia şi România.
Obiectivul principal al vizitei este, de a evalua progresele privind folosirea fondurilor structurale, precum şi de a participa la discuţii legate de perioada următoare de finanţare.
Comisarul european Johannes Hahn îşi va începe programul în Grecia, cu o vizită în regiunea Macedonia de Est - Tracia; va inspecta mai multe proiecte din regiune, printre care şi portul Alexandroupolis.
Joi, Johannes Hahn va ajunge la Atena, unde se va întâlni cu premierul elen Antonis Samaras şi cu ministrul pentru dezvoltare regională, Kostis Hatzidakis.
Audio: Comisarul european pentru politică regională, Johannes Hahn vizite în Grecia şi România.
El a fost, de asemenea, invitat să ţină un discurs în Legislativ şi să discute cu parlamentarii care fac parte din comitetele pentru afaceri europene, dezvoltare regională şi mediu.
Vineri, comisarul european pentru politică regională va ajunge în România; Johannes Hahn va inaugura, alături de premierii român şi bulgar, Podul Calafat-Vidin, proiect finanţat de Uniunea Europeană.
Fiind al doilea pod internaţional peste Dunăre care leagă România de Bulgaria, construcţia reprezintă o legătură strategică în cadrul coridoarelor transeuropene rutiere şi feroviare ce leagă Europa de Sud-Est de Europa Centrală.
Uniunea a încurajat în mod activ atât autorităţile române, cât şi cele bulgare, să coopereze la construirea acestei infrastructuri importante de transport.
Lucările au început în 2007, iar podul are 1.300 de metri lungime.
Comisarul Johannes Hahn va vizita şi proiectul tehnolgic inovator de la Măgurele; construcţia clădirii, care va găzdui cel mai puternic laser din lume, a început ls sfârştiul lunii mai; proiectul de întinde pe o suprafaţă de peste 30 mii de metri pătraţi, de trei ori mai mare ca un hipermarket şi va fi o adevărată provocare pentru ingineri şi constructori.
Cel mai puternic laser din lume beneficiază de sprijinul financiar al Bruxelles-ului.
Comisarul european pentru politică regioanlă, Johannes Hahn, declara, de altfel, anul trecut, că europenii au speranţe foarte mari în legătură cu acest proiect, prin care România are prilejul să-şi găsească un loc proeminent pe harta cercetării europene, poate păstra lucrători cu înaltă specializare şi poate inversa exodul creierelor, atrâgând noi societăţi în regiune.