Termen prelungit pentru înscrieri în Programul de Burse Private „Pentru Femeile din Științe”
Aplicantele pot beneficia de câte o bursă în valoare de 50.000 lei, pentru finanțarea unui proiect de cercetare în domeniile Științelor Vieții, Științelor Exacte sau Computer Science.
Articol de Luminiţa Voinea, 06 August 2024, 12:48
L’Oréal România și Comisia Națională a României pentru UNESCO anunță extinderea termenului de înscriere în cea de-a XV-a ediție a Programului de Burse Private „Pentru Femeile din Științe”.
Cercetătoarele interesate își pot depune dosarele de candidatură online, pe platforma For Women in Science, până la data de 18 august 2024.
Pentru a se înscrie în program, cercetătoarele trebuie să își depună dosarele de canditatură online, pe platforma https://www.forwomeninscience.com/challenge/show/103.
Aplicantele pot beneficia de câte o bursă în valoare de 50.000 lei, pentru finanțarea unui proiect de cercetare în domeniile Științelor Vieții, Științelor Exacte sau Computer Science.
Pentru ediția din 2024, vor fi acordate cinci burse în valoare totală de 250.000 lei pentru finanțarea a cinci proiecte de cercetare.
Aceste burse au obiectivul de a încuraja tinerele cercetătoare, cu vârsta de maximum 40 de ani, care urmează în prezent studii doctorale sau stagii post-doctorale să-și continue cariera științifică în România.
Despre Programul de Burse Private L’Oréal - UNESCO „Pentru Femeile din Științe”
Cercetarea și știința reprezintă unul dintre pilonii cheie pe care s-a construit grupul L’Oréal, fondat de un chimist în urmă cu peste 110 de ani. Încă de atunci,
L’Oréal și-a dedicat resursele pentru susținerea și promovarea cauzei femeilor, oriunde în lume.
Programul național de burse private L’Oréal-UNESCO „Pentru Femeile din Științe” oferă sprijin tinerelor cercetătoare, le ajută să-și dezvolte potențialul maxim, iar prin faptul că oferă vizibilitate activității lor, programul le inspiră și pe tinerele eleve să ia în considerare o carieră în știință.
De 25 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO încurajează participarea femeilor la știință și, anual, premiază excelența științifică a patru, respectiv cinci tinere cercetătoare, fiecare dintr-o regiune importantă a lumii.
Până acum, în cele 14 ediții consecutive de la lansare, în cadrul programului au fost premiate 42 de cercetătoare din România, cu burse în valoare totală de peste 1,5 milioane de lei, investiți în activitatea acestora.