Turneul Corului Madrigal la Roma. Concerte, recitaluri și filmări la Panteon
Aflat în turneu în Italia, Corul Madrigal a filmat un nou clip în Panteonul de la Roma și are programate două concerte cu ocazia a 145 de ani de relaţii bilaterale.
Articol de Luminiţa Voinea, 01 Octombrie 2024, 14:35
Corul Naţional de Cameră "Madrigal - Marin Constantin" susţine marţi şi miercuri două concerte la Roma.
Ocazia este sărbătorirea a 145 de ani de relaţii diplomatice şi culturale româno-italiene, iar concertele au fost posibile cu sprijinul Ministerului Culturii de la Bucureşti şi al Ambasadei României în Italia.
"Dacă astăzi dimineaţă am filmat un nou clip în Panteonul de la Roma - iată ce templu al spiritualităţii şi al antichităţii - un nou videoclip, aşa cum spuneam, al programului "Muzică contemporană românească în spaţii antice universale", în această seară vom veni la Termele lui Diocleţian într-un spaţiu excepţional cu o energie fantastică, în cadrul căruia îl vom premia pe unul dintre discipolii lui Marin Constantin şi continuatorii, dirijorii, Kapellmeister-ul Vaticanului, Monseniorul Pablo Colino cu premiul "Marin Constantin". Şi, desigur, vom susţine un recital extraordinar dirijat de Ana Ungureanu. Ne bucurăm foarte tare să fim la Roma, iar ziua de mâine pregăteşte o surpriză fantastică; este gala care deschide sărbătoarea celor 145 de ani în cadrul căreia Madrigalul, în prezenţa a peste 800 de oameni, va concerta în Panteonul de la Roma. Va fi un moment excepţional, un arc peste timp, după 28 de ani de când a concertat ultima dată la Panteon", i-a declarat managerul cultural al Corpului Madrigal, Emil Pantelimon, corespondentul RRA, Elena Postelnicu.
AUDIO Emil Pantelimon
Realizat în regia lui Emil Pantelimon, videoclipul filmat în Panteonul de la Roma are ca fundal sonor lucrarea „Festum Hibernum”, compusă de Alexandru Pașcanu și va fi dat publicității în luna decembrie a acestui an.
Producția „Panteon - Festum Hibernum” urmează celorlalte două episoade din programul ansamblului de promovare a muzicii contemporane românești și, totodată, a patrimoniului universal: „Sarmizegetusa - Flăcări și roți” și „Machu Picchu - Suită corală din Oaș”, ambele lansate în anul 2024.
La sosirea în Italia, Corul Madrigal a fost primit la Ambasada României la Roma.