Invitaţi: Michael Angelo Batio şi Krypton
Ediţia 604 din 26.04.2014
Articol de Andrei Partoş, 28 Aprilie 2014, 12:59
O emisiune cu trei părţi distincte. Prima a fost a oamenilor dedicaţi chitarei. Corrado Sgandurra (proiectul Ziua Chitarelor îi aparţine) a venit cu un super-chitarist de nivel mondial, Michael Angelo Batio (american din Chicago de origine siciliană, ca şi Corrado). Michael Angelo e renumit pentru chitara sa specială pe care cântă cu ambele mâini (este inventatorul chitarei duble), pentru tehnica sa de excepţie, pentru numeroasele premii obţinute din partea publicaţiilor de specialitate (Guitar World Magazine printre altele). Are mulţi elevi celebri, cântă cu Steve Vai pe 1 mai în Polonia unde se organizează un flash-mob cu 10.000 de chitarişti! Ne-a povestit multe şi ne-am înţeles să revină. Corrado a anunţat viitoarele acţiuni pe care le va organiza în România. Michael Angelo Batio ne-a oferit secvenţe de pe noul său album, „Intermezzo” (2013), dar şi de pe cel din 2005, „Hands Without Shadows”. Mesajele şi întrebările în engleză sosite de la ascultătorii noştri foarte tineri i-au impresionat pe musafiri!
Partea a doua a revenit celor trei reprezentanţi ai grupului Krypton proaspăt reunit. Dragoş Docan revine pe scenă după 16 ani de pauză! Au fost alături de el în studio Eugen Mihăescu şi Gabi Nicolau Guriţă. Au lipsit motivat Răzvan Lapi Lupu şi Sorin Voinea. Aşadar Krypton-ul începutului de an 1990 va fi din nou la vedere cu piese din trecut, dar şi cu altele noi. Eugen şi Gabi erau invitaţi la „Stelele Rock-ului Românesc” (unde s-au prezentat foarte bine) de către colegii mai tineri de la Trooper. Veţi auzi povestiri, replici, muzică rock semnată de Krypton. Printre preferinţele celor trei s-au aflat grupurile Thin Lizzy, Def Leppard, Nickelback.
Partea a treia a revenit Agendei pop-rock în care au apărut Giorgio Moroder, Francis Lai, Gary Wright, Giorgia, The Beatles, Ioana Sandu, Wishbone Ash sau Hundred Seventy Split, după care a urmat Top 5 Sentimental cu piesele compuse şi interpretate de Valeriu Sterian. Primele locuri au fost ocupate de 1. Amintire cu haiduci, 2. Iluzia unei insule, 3. Rugă.
Audio: