Siguranța alimentelor, în atenție
Aproximativ două milioane de oameni mor în fiecare an din cauza alimentelor care conţin germeni, paraziţi sau substanţe chimice
Articol de Adriana Turea, 07 Aprilie 2015, 19:46
Siguranţa alimentelor, de care depinde sănătatea noastră - este tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Sănătăţii.
Ziua Mondială a Sănătăţii se celebrează în fiecare an în data de 7 aprilie, pentru a marca întemeierea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în anul 1948. Tema pentru Ziua Mondială a Sănătăţii de anul acesta este Siguranţa Alimentaţiei. Scopul campaniei este sa îmbunătăţească siguranţa alimentaţiei prin campanii de sensibilizare a publicului, sa evidenţieze acţiunile în curs de desfăşurare în acest domeniu şi să încurajeze consumatorii să se asigure că alimentele din farfuria lor sunt sigure.
În 2013, doar în Uniunea Europeană s-au înregistrat peste 310 000 de cazuri de boli de cauză bacteriană transmise prin alimente, din care 322 de decese. Peste 200 de boli se pot transmite prin intermediul alimentelor. Se estimează că 3% din ele pot duce la probleme de sănătate pe termen lung
Cum ne putem feri de pericolele din mâncare, aflaţi din materialul Adrianei Turea.