REPORTERII RADIO ROMÂNIA
Dureri abdominale şi balonare, diareea cronică sau constipaţie, anemie. Sunt câteva din semnele intoleranţei la gluten.
Articol de Marilena Frâncu, 24 Septembrie 2014, 19:11
Mulţi o avem şi nu ştim, aşa încât cel mai bine este să citim etichetele atunci când cumpărăm produse făinoase, în general, pentru a a vedea dacă ele conţin sau nu această substanţă.
Dorinţa consumatorilor de a cumpăra produse de calitate superioară, a determinat producătorii să se orienteze spre soiuri de cereale cu conţinut crescut de gluten, ce dau produse pufoase şi cu prospeţime de lungă durată.
Statisticile arată însă că un număr tot mai mare de oameni suferă de intoleranţă la gluten, aşa încât cel mai bine ar fi să ne informăm atunci când mergem la cumpărături. Legislaţia europeană îi obligă pe producători să declare existenţa glutenului.
Mai multe informaţii despre gluten, intoleranţa dezvoltată la această substanţă şi boala celiacă – în reportajul Marilenei Frâncu.