Poveste cu iz de lavandă şi... gălbenele
Spre deosebire de culturile tradiţionale, unde lucrările sunt total mecanizate, la culesul gălbenelelor şi lavandei se foloseşte munca manuală.
28 Iunie 2017, 17:35
Marţi, la “Obiectiv, România!”, i-ați cunoscut pe tinerii (soț și soție) din localitatea sălăjeană Fetindia, care au lăsat munca în străinătate pentru a cultiva lavandă în satul lor.
Povestea lor de succes o găsiți pe romaniaactualități.ro, iar acum vă propunem partea a doua (cu iz de lavandă, dar și de... gălbenele), o poveste scrisă de întreprinzători din Ialomița, de asemenea întorși din Europa, care au descoperit că plantele medicinale sunt soluţia ideală pentru profit pe suprafeţe mici şi o sursă de venit pentru locuitorii de la sate.
Spre deosebire de culturile tradiţionale, unde lucrările sunt total mecanizate, la culesul gălbenelelor şi lavandei se foloseşte munca manuală, spre mulţumirea ialomiţenilor care au şansa asta.
Oamenii vor să existe câţi mai mulţi mici întreprinzători care să cultive plante medicinale, astfel încât ei să aibă mai mult de lucru şi să nu mai fie nevoiţi să plece la muncă în străinătate.