Postul Crăciunului, cu legume de la noi
Timp de 40 de zile, credincioşii renunţă la carne, lapte şi ouă ca să se pregătească de marea sărbătoare a Naşterii Domnului.
Articol de Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud, 15 Noiembrie 2011, 20:24
În prima zi din Postul Crăciunului, fermierii spun că au vândut mai multe legume în pieţele din Bistriţa. Oamenii au cumpărat cartofi la un leu kilogramul, fasole la trei-patru lei kilogramul, ceapă la 2,5 lei kilogramul, dar şi morcovi sau gogoşari.
Majoritatea celor care ţin postul spun că preferă să mânânce legume sau conserve, alimentele vegetale din magazine fiind prea scumpe şi nesănătoase.
De altfel, postul Crăciunului este şi cel mai uşor dintre toate fiindcă, în fiecare duminică şi în sărbători e dezlegare la peşte, iar după un an foarte bogat cum a fost acesta, cămările tuturor sunt pline cu conserve care mai de care mai gustoase, de la zacuscă, fasole păstăi şi uscată, la dulceţuri dintre cele mai diverse şi murături aromate.
Cristiana Sabău știe mai multe.