Mãria Sa, Vinul!
În Vrancea, gospodarii se bucură de vinul bun pe care soarele l-a strâns în struguri.
Articol de Cristina Moise, Buzău, 22 Octombrie 2012, 20:45
E vremea vinului.
O ştim atât de bine, încât dupã ce pronunțãm ne rãmâne un gust aparte pe buze, parcã de vin proaspãt cu arome blânde pe care doar câțiva dintre noi le recunoaștem.
Și plecãm în cãutarea Sa, a Mãriei Sale, vinul! Am stat două zile pline, cam 13-14 ore de muncã pe fiecare zi, în Vrancea pentru a-mi da seama cum e cu vinul aici.
Vrâncenii pun preț pe munca lor şi nu stau cu sticla în întâmpinarea oricărui nou venit în cramã! Adicã stropul de vin e la mare preț!Iar litrul porneşte de la 5 lei. Vrac. La sticlã 13 lei. În trend e Şarba, vinul care „a furat” în 1972 din plinătatea Tămâioasei Româneşti de la Pietroasele Buzăului şi din suplețea Rieslingului italian. Acum miroase a soc şi trandafir şi e marca Vrancei.
Și tot în trend este educaţia de a bea vin. Nu pe săturate, ci calitativ. Dar e bine să mergeţi acasă la vrânceni să beţi un vin bun. Îi găsiţi pe 35 de km de drum al vinului promovat de Consiliul Județean Vrancea.