Moldova, zona paradoxurilor
În timp ce unii copiii se bucură de şcoli modernizate, alţii trebuie să străbată zeci de kilometri pentru a putea învăţa.
28 August 2012, 17:00
Metode neconvenţionale pentru asigurarea surselor financiare necesare dotării şcolilor: Colegiul Tehnic Anghel Saligny are cele mai multe şi mai valoroase proiecte europene accesate din municipiul Galaţi, în timp ce Şcoala nr. 7 a primit cel mai mare buget de la Primăria Galaţi, pentru reabilitarea şcolii, după ce a implementat un proiect anti-etnobotanice care a adus la un loc elevii şcolii cu reprezentanţii administratiei locale.
Maria Măndiţă ştie mai multe:
Drumul spre şcoală, calvarul multor copii şi părinţi din judeţul Neamţ. În comuna Stăniţa, de exemplu, peste 200 de copii trebuie transportaţi zilnic la şi de la unităţile de învăţământ, în condiţiile în care există doar un singur microbuz şcolar, dar si acela cu numeroase reparaţii la activ. 17 copii din satul Vlădnicele vor fi obligaţi să străbată zilnic între 10 şi 16 km. pentru a ajunge la şcoală şi apoi acasă.
Părinţii sunt disperaţi. Ei fac cu rândul pentru a-i duce pe copii la şcoală cu căruţa. Anomaliile merg până acolo încât nici şofer pentru un eventual microbuz nu poate fi angajat. La ora actuală, microbuzul existent e condus de şoferul primăriei. Situaţie asemanatoare şi în comuna Icuşeşti.
Ştefan Daraban are detalii: