Lux gastronomic, acum şi înainte de 1989
La Răduleşti, în judeţul Vrancea există încă vechea fazanerie care înainte de 1989 aduce fală zonei şi era cotată a treia la nivel naţional.
Articol de Cristina Moise, Buzău, 26 Iulie 2013, 09:58
La Răduleşti, în judeţul Vrancea există încă vechea fazanerie care înainte de 1989 aduce fală zonei şi era cotată a treia la nivel naţional.
Milioane de fazani au plecat spre ţările arabe sau spre vestul Europei pentru că acolo gustul era bine educat.
Acum, fazan îşi permite doar cel care poate să scoată din buzunar 200 de lei pentru o porţie de fazan la cuptor.
Meniul era preferat la ospeţele vânătoreşti şi de către conducătorii comunişti ai ţării, iar acum de înalţii demnitari care îşi permit sau de către oamenii de afaceri care dispun de bani.
Fazanul este însă, din punct de vedere calitativ, plasat după potârniche, aceasta dun urmă şi ea pasăre de casă la Răduleşti până în 2011.