La clătite înainte
Peste 21.000 de clătite cu diverse umpluturi au fost mâncate la Festivalul Clătitelor de la Moneasa.
Articol de Ioan Suciu, 02 August 2010, 15:46
Mii de scoverzi au fost preparate şi gustate în Staţiunea balneo-climaterică Moneasa, unde s-a desfăşurat în acest sfârşit de săptămână cea de-a zecea ediţie a Festivalului Clătitelor.
Dacă în urmă cu doi ani s-au făcut 16.000 de clătite, iar în 2009 au fost preparate peste 20.000, anul acesta s-a reuşit coacerea a peste 21.000 de clătite cu diferite umpluturi, cu dulceaţă, cu brânză şi cremă de ciocolată, cu brânză şi stafide, cu scorţişoară, cu zahăr, dar şi cu carne, cu creier de porc şi cu ciuperci.
Pentru preparea clătitelor, la ediţia din acest an a festivalului din staţiunea Moneasa, aflată la 100 km de Arad la poalele Codrului Moma, s-au folosit mai multe sute de kilograme de făină, peste 1.000 de ouă şi sute de litri de lapte.
Ioan Suciu a fost acolo şi a gustat din bunătăţile de la festival.