În cinstea ţãranului!
Un bucureştean a fãcut mai multe sticle cu vin pe care existã poza ţãranului care a supus pãmântul.
15 Martie 2013, 15:54
De douã mii de ani, pe dealurile de la Finţeşti, comuna Nãeni, judeţul Buzău, dealuri de pe care poţi cuprinde cu privirea Campia Romanã, dar şi Carpaţii de Curburã, oamenii au stors vin din pãmant.
L-au produs în gospodărie, anonimi, iar numai de curând au ajuns să primească laude pentru munca lor dincolo de hotarele locurilor în care trăiesc. Cine face asta? Un tânăr din Bucuresti, pasionat de vinuri, care cu bani europeni, a pornit o afacere în această zonă şi care a numit primele vinuri pe care le-a produs după numele ţăranului de la care a cumparat via.
De altfel, pe eticheta sticlei este şi numele, dar şi chipul ţăranului respectiv. Cristina Moise a surprins momentul tăierii viei, în Buzău, iar Liliana Nicolae a degustat, la Bucuresti, din vinul care poartă numele şi chipul ţăranului, într-un wine bar – un concept nou pentru Romania, un loc unde, într-o atmosferă specială, nu te duci sa bei în adevaratul sens al cuvântului, ci te duci să deguşti mai multe soiuri de vin, să te bucuri de plăcerea pe care ţi-o poate da un pahar de vin, cu alte cuvinte, o experienţă... cu diferite arome şi gusturi.