Festivalul cârnaţilor
România a fost prezentă la cel mai mare eveniment gastronomic al Ungariei de la Bekescsaba.
Articol de Ioan Suciu, 01 Noiembrie 2010, 13:27
Festivalul Cârnaţilor de la Bekescsaba este considerat cel mai mare eveniment culinar şi distractiv din Ungaria, care adună, anual, peste 100.000 de turişti din mai multe ţări.
În standurile amenajate pentru produsele româneşti cu sprijinul Camerei de comerţ şi Industrie a judeţului Arad, au fost prezenţi producătorii tradiţionali care fac parte din Asociaţia „Arădeanca” din Arad, care au prezentat produse tradiţionale româneşti, unele din ele atestate european, pita de Pecica, brânzeturile de Şofronea, caşul de Arad, mierea de albine, magiunul de prune şi răchia de prune de la Aldeşti, precum şi vinuri din Podgoria Minişului.
Mii de turişti români au vizitat standurile festivalului cârnatului de la Bekescsaba. În mai multe corturi, peste 450 de echipaje, formate din producători tradiţionali sau simpli cetăţeni, au participat la concursuri de preparat cârnaţi. Fiecare echipaj a preparat mezelurile după reţetele proprii, folosind diverese ingrediente.
Ioan Suciu a fost acolo şi a aflat cum se prepară cei mai buni cârnaţi.