Drumul Crucii la Hodoș-Bodrog
Mii de credincioși s-au rugat astăzi la cea mai veche mănăstire ortododxă din România.
Articol de Ioan Suciu, 15 August 2012, 18:46
Mii de creștini din România dar și din străinătate au fost astăzi prezenți la Liturghia săvârșită de sfânta sărbătoare a Fecioarei Maria în cel mai vechi așezământ de rit ortodox din țară, mănăstirea Hodoş - Bodrog din județul Arad.
Credincioșii au străbătut aici Drumul Crucii, eveniment organizat de mai multe decenii aici la Hodoș Bodrog, după modelul celui de la Ierusalim, unde credincioșii urcă Dealul Golgotei la fel ca acum 2000 de ani, când cel osândit a fost Iisus Christos.
Procesiunea religioasa de la Mănăstirea Hodoş - Bodrog a durat mai multe ore, la aceasta participând credincioşi din Arad, Timiş, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin, dar şi din străinătate.
Oamenii au purtat cruci și icoane care reprezentau scene din Săptămâna Patimilor. Procesiunea a fost însoţită de predici şi cântări.
Mulţi credincioşi sunt convinşi că acesta este un loc plin de har, unde cei apăsaţi de necazuri îşi găsesc liniştea şi alinarea. Legenda spune că mănăstirea s-a construit pe locul în care un taur, pe nume Hodoş, a descoperit o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul Iisus. În exteriorul bisericii, pe zid, poate fi observată o inimă din piatră, iar credincioşii se opresc aici pentru că au credinţa că, dacă îşi lipesc urechea de piatră, se aud bătăi de inimă.