Brânză protejată prin lege
Italienii iţi protejează mozzarella prin lege, însă bivoliţele sunt de pe plaiurile mioritice.
19 Ianuarie 2011, 15:38
Celebra mozzarella este obţinut din lapte de Sălaj.
Cum? Foarte simplu! Fermierii sălăjeni au vândut bivoliţele pentru care judeţul a fost cunoscut în anii '80 ca fiind judeţul cu cele mai multe bubaline, iar mii de animale au ajuns acum la ferme din Italia şi Austria, unde sunt extrem de apreciate pentru laptele lor.
Doctorul în zootehnie, Ioan Cherecheş, susţine că românii nu ştiu să aibă grijă de ce au mai de preţ în ţară, acesta fiind şi motivul pentru care inclusiv de pe urma animalelor din România unele ţări fac milioane de euro. Detalii are Adrian Lungu.
Eticheta de origine a produselor alimentare devine obligatorie în Italia, după aprobarea unui decret de lege în acest sens al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaţilor de la Roma.
Nu se mai acceptă etichete cu imagini cu Sicilia pentru sucul de portocale fabricat în Brazilia sau etichete cu mozzarella de Campania, care de fapt nu este produsă în Italia, ci este adusă din Germania. Mai multe ştie Elena Postelnicu.