Brânza de oaie, lovită de criză
Deşi ciobanii buzoieni fac tot posibilul să-şi vândă brânza de oaie, întâmpină dificultăţi şi rămân cu stocuri mari.
30 Septembrie 2009, 14:50
Se pregătesc de coborât oile în sat şi de dat oamenilor pentru iernat. Însă ciobanii din judeţul Buzău încheie sezonul cu pierderi mari. Dacă în anii anteriori vindeau brânză de oaie cu 16-20 de lei kg, acum pentru 12 lei oferiţi de cumpărător s-ar bucura.
Constantin Rădulescu este cioban în comuna Poşta Câlnău, zonă apropiată muicipiului Buzău. Deşi este la un pas de oraş, nici el nu reuşeşte să-şi vândă marfa. Aşa că în beciul casei, stiva cu butoaie cu brânză atinge tavanul. Totul se întâmplă pe fondul crizei economice, pare să înţeleagă ciobanul care nu vrea să dea vina pe criză şi să nu-şi plătească angajaţii, ci caută piaţă pentru acest aliment căutat de altfel de consumatori.
Precum Constantin Rădulescu, în judeţul Buzău mai sunt câteva zeci de ciobani care se află în această perioadă în căutarea clienţilor dornici să cumpere brânză ecologică de oaie. Dacă există vreo soluţie de a ieşi din această situaţie aflaţi de la corespondentul nostru, Cristina Moise.