Bere de marcă testată şi perfecţionată la Galaţi
Marile firme producătoare de bere cu activitate în România vor putea scoate pe piaţă produse noi, descoperite sau perfecţionate la “Staţia Pilot de Bere”.
Articol de Maria Măndiţă, Galaţi, 11 Martie 2015, 21:59
Marile firme producătoare de bere cu activitate în România vor putea scoate pe piaţă produse noi, descoperite sau perfecţionate la “Staţia Pilot de Bere” a Facultăţii de Chimie Alimentară din Galaţi.
Staţia a fost renovată cu fonduri europene şi aici deja fac practică studenţii, care au ales această facultate tocmai datorită avantajului de a aplica, practic, ce învaţă în teorie.
La “Staţia Pilot de Bere” a Facultăţii de Chimie Alimentară din Galaţi s-au realizat, deja, mai multe şarje experimentale de bere, iar marile firme producătoare de bere doresc să încheie parteneriate cu facultatea.
În acest fel, studenţii pot beneficia de burse de studiu, urmând ca la absolvire să lucreze la marile companii, iar profesorii universitari, împreună cu studenţii lor, să studieze şi să descopere noi sortimente de bere sau să găsească soluţii tehnice la problemele pe care le au acum producătorii, în producerea anumitor tipuri de bere.