Anotimpul proviziilor de iarnă
În pieţele din Bistriţa, la mare căutare sunt atât fructele, cât şi legumele din grădinile ţăranilor.
Articol de Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud, 01 Septembrie 2010, 15:35
S-a dat startul preparatului conservelor pentru iarnă.
Bistriţenii profită şi ei de oferta din pieţe şi cumpără în cantităţi mari legume şi fructe numai bune de pus în borcane şi de savurat, la iarnă. Am încercat să aflăm ce e mai rentabil: să-ţi pui singur conservele pentru iarnă sau să cumperi direct din magazin?
Dacă vrei să ştii exact ce ai în fiecare borcan, mai bine te ocupi singur de preparatul conservelor. Aşa spun majoritatea gospodinelor din Bistriţa care fac, zilele acestea, zacuscă, suc de roşii, dulceaţă sau pun murături pentru iarnă.
La mare căutare sunt, în pieţele din Bistriţa, atât fructele, cât şi legumele din grădinile ţăranilor. Oamenii spun că au gust mai bun fiindcă sunt „bio”, adică nu se foloseşte niciun gram de îngrăţământ chimic.
Ascultaţi un reportaj realizat de colega noastră, Cristiana Sabău.