Turismul de sănătate din România, "în declin"
Invitatul "Apelului Matinal" din această dimineaţă, coordonatorul Grupului interministerial pentru dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate, Vasile Cepoi.
Articol de Eugen Rusu, 08 Noiembrie 2013, 09:09
Dacă până în '89 România se află în top, astăzi facem eforturi să ne regăsim un loc pe harta turismului de sănătate.
Despre şansele pe care le avem în acest domeniu vorbim astăzi cu prilejul celei de a 3-a ediţii a Forumului internaţional pentru turismul de sănătate care se deschide la Târgu Mureş.
Care sunt soluţiile pentru un domeniu cu o dinamică foarte ridicată, potrivit specialiştilor, l-a întrebat colega mea, Simona Şerbănescu, pe invitatul "Apelului Matinal" din această dimineaţă, domnul Vasile Cepoi, coordonatorul Grupului interministerial pentru dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate.
Audio: Invitatul "Apelului Matinal" din această dimineaţă, coordonatorul Grupului interministerial pentru dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate, Vasile Cepoi.
"România a fost în urmă cu mulţi ani, înainte de '90 , una din ţările care avea un turism dezvoltat şi un turism de sănătate, de asemenea, recunoscut; ne plasam pe locul 15 la nivel internaţional. Branduri precum Ana Aslan, staţiunile Herculane, Băile Felix, chiar litoralul românesc, nămolul de la Techirghiol erau recunoscute ca fiind soluţii terapeutice şi adresabilitatea era foarte mare", spune Vasile Cepoi.
După anii '90, România a dispărut din orice clasament european privind turismul de sănătate, mai adaugă coordonatorul Grupului interministerial pentru dezvoltarea şi promovarea turismului de sănătate.
"Ne aflăm într-un declin încât noi am dispărut din orice clasament european sau internaţional privin turismul de sănătate", a spus Vasile Cepoi.