Sacrificarea porcilor
Chiar dacă legea prevede ca porcii să fie sacrificaţi prin asomare, în România este practic imposibil ca această metodă să fie pusă în practiă.
16 Decembrie 2010, 08:08
Nu ne referim la fermierii care fac o afacere din creşterea animalelor, ci la românul de rând care îşi creşte porcul în curte. În cele mai multe oraşe din ţară exista doar câteva asomatoare pentru cele câteva zeci de mii de animale pregătite de tăiere.
Această situaţie se întâlneşte şi în Mehedinţi, acolo unde peste 30 de mii de porci ar trebui sacrificaţi cu patru asomatoare.
Cum vor proceda ţăranii în această situaţie aflăm de la Mihai Bădescu.
Tocmai am aflat că în Mehedinţi localnicii preferă metoda traditţonală de sacrificare a porcilor de Crăciun, chiar dacă ar avea la dispoziţie asomatoare.
Cum vor proceda mureşenii aflăm de la Raul Matiş.