Reducerea taxei pe valoare adăugată la pâine, "proiect pilot"
Reducerea taxei pe valoare adăugată la pâine este un proiect pilot, urmând ca masura sa fie extinsă şi la alte alimente dacă va fi un succes.
Articol de Eugen Rusu, 16 Ianuarie 2013, 07:40
Aurel Popescu - preşedintele patronatului din industria de morărit şi panificaţie Rompan
Printre planurile guvernului anunţate la acest început de an, se numără şi reducerea taxei pe valoare adăugată la pâine.
Astfel în loc de 24 la sută, cât este în prezent, tva-ul la acest produs ar urma să scadă la 9 procente.
Masura ar putea fi aplicată din al doilea semestru al acestui an, dar reprezentanţii guvernului şi-au făcut deja un calcul al avantajelor care ar urma acestui proces, iar principalul
avantaj este scăderea evaziunii fiscale din acest domeniu.
Acesta este un proiect pilot, urmând ca masura sa fie extinsă şi la alte alimente dacă va fi un succes.
Până una alta au apărut deja în spaţiul public mai multe întrebări la care încercăm să aflăm raspunsuri în această dimineaţă, de la invitatul nostru, domnul Aurel Popescu, Preşedintele patronatului din panificaţie "Rompan".
Audio: Interviu Aurel Popescu