Mi-e dragă România pentru Sinaia
Aşezarea, situată pe Valea Prahovei, la poalele munţilor Bucegi, s-a format odată cu înălţarea mânăstirii Sinaia în 1695 de către spătarul Mihail Cantacuzino.
Articol de Dan Creța, 29 Martie 2013, 07:32
Mi-e dragă România pentru Sinaia, perla Carpaţilor.
Aşezarea, situată pe Valea Prahovei, la poalele munţilor Bucegi, s-a format odată cu înălţarea mânăstirii Sinaia în 1695 de către spătarul Mihail Cantacuzino.
Din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, zona s-a dezvoltat rapid, datorită construirii şoselei Sinaia - Braşov în 1847, precum şi a căii ferate Bucureşti - Sinaia în 1879. În 1866 principele Carol I vizitează localitatea, pe atunci numită Podul Neagului, şi rămâne fermecat de frumuseţea locurilor, aşa ca hotărăşte ridicarea Castelului Peleş dar si a celebrului Casino din staţiune.
Datorită cadrului natural deosebit şi multitudinii reperelor turistice, a climatului subalpin, cu presiune atmosferică scăzută, aer curat şi puternic ionizat şi multe izvoare cu ape minerale, Sinaia devine treptat una dintre cele mai cunoscute şi căutate staţiuni montane din România, un loc excelent pentru tratament dar şi o zonă rezidenţială privilegiată.
În apropiere, turistii pasionaţi de drumeţii sunt atraşi şi fascinaţi de panoramele impresionante şi peisajele oferite de Piscul Câinelui, Cuibul Dorului, Padina, Peştera, Piatra Arsă, Vârful cu dor, Omu, Sfinxul sau Babele.
Cei care doresc să se mai dezmorţeasca din rutina cotidiană şi cauta un loc care să îi încânte prin minunăţia naturii, dar şi prin bogăţia istorică şi culturală pot alege fără greş staţiunea Sinaia.
Audio: Mi-e dragă România pentru Sinaia, perla Carpaţilor.