Mi-e dragă România pentru Cetatea Sighişoara
Cetatea Sighişoara este una dintre ultimele cetăţi medievale încă locuite din Europa. Este înconjurată de un zid a cărui construcţie a fost începută încă din secolul al XIV-lea.
Articol de Dan Creța, 21 Februarie 2013, 07:38
Mi-e dragă România pentru Cetatea Sighişoara, una dintre ultimele cetăţi medievale încă locuite din Europa.
Cetatea Sighişoara este practic centrul istoric vechi al municipiului Sighişoara, fiind înconjurată de un zid a cărui construcţie a fost începută încă din secolul al XIV-lea ca protecţie împotriva atacurilor turceşti.
Zidul avea 14 turnuri, din care 9 s-au pastrat azi, turnuri ce funcţionau ca sedii ale diferitelor bresle meşteşugăreşti.
În inima cetăţii, între clădirile vechi impregnate de un parfum mistic medieval, te simţi tentat să redescoperi locuri si să desprinzi poveştile lor.
Să mergi hai-hui prin centrul boemului oraş, pur şi simplu să te laşi dus de gând şi de paşi, închipuindu-ţi că eşti un cavaler din vechime hoinărind pe străzile medievalului burg, îndrăgostit de aerul său germanic şi de bucuria românească de a trăi şi de a primi oaspeţi, oglindite atât de bine şi într-un meniu de seară: cartofi bavarezi cu cârnat alb, bere germană nefiltrată şi un delicios lichiu cu prune, placinta ardelenească parcă nicăieri mai bună decât aici.
În fiecare vară, oraşul cu turnuri şi ferestre cu flori te întampină cu parade de menestreli, trubaduri şi domniţe, turniruri şi iniţieri cavalereşti, arderi de vrăjitoare, muzică, dans, film, teatru, carnaval, expoziţii de artă, degustări de vin, oameni şi evenimente, emoţii şi sentimente.
Cu fiecare ediţie a Festivalului Medieval, dar şi cu fiecare vizită în orice moment al anului, Sighişoara în sine poate crea motivul, dorul şi nebunia imprevizibilului.
Audio: Mi-e dragă România pentru Cetatea Sighişoara.