În Italia, cele 7 milioane de persoane ”single” sunt fericite
Cele 7 milioane de persoane singure din Italia sunt fericite, sunt libere în gândire și nu sunt afectate de emoțiile negative, aceasta chiar dacă frecvent nu comunică între ele.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 09 August 2016, 17:06
Nu sunt triști și nici măcar nu sunt disperați în a-și găsi sufletul pereche. Persoanele singure sunt în schimb mai deschise față de cele care au optat pentru o viață de cuplu, sunt mai libere în gândire și în ceea ce aleg să facă și sunt mai receptive la o dezvoltare psicologică. Aceasta este o concluzie a cercetării ”Ceea ce nimeni nu ți-a mai zis despre single”, prezentată la cel de-al 124-lea congres anual al American Psychological Association, congres care tocmai s-a încheiat la Denver, în Statele Unite ale Americii.
Peste 7 milioane de persoane singure în Italia
Persoanele ”single” - în Italia, potrivit statisticilor realizate de Censis în 2011, sunt de peste 7 milioane – sunt încă ”victime” ale stereotipurilor seculare pe care cercetătorii Universității Santa Barbara din California au decis să le desființeze. Prin urmare, aceștia au examinat 814 de cercetări anteriore. Din această comparație, rezultă că persoanele singure tind să dea mai multă valoare activitățiilor zilnice și, de asemenea, sunt mult în contact cu părinții, frații, prietenii, vecinii și colegii de serviciu. Pe deasupra ele au un sentiment de independență și autodeterminare mult mai marcante și sunt mai predispuși spre experiențe de creștere psihologică, spre anumite schimbări.
Un alt studiu demonstrează că persoanele single sunt mai puțin receptive la emoțiile negative în comparație cu cele căsătorite.
Mesajul transmis de autoarea acestei cercetări, Bella DePaulo, este că: ”Ceea ce contează este dacă suntem în măsură sau nu să găsim locuri, spații și persoane care se adaptează la cum suntem de fapt”.
Sau, putem completa noi, indiferent că suntem singuri sau în cuplu, trebuie să descoperim locurile, spațiile și persoanele care ne înconjoară, să socializăm și să apreciem frumusețiile din împrejurimi, cu mar fi un simplu răsărit de soare, o ploaie de vară, un lac de munte, o mare furioasă. Și încă ceva: să nu uităm să comunicăm, să vorbim cu cei din jurul nostru. Numai așa se pot face noi prietenii, de ce nu…unele chiar de lungă durată.