Cum va fi afectată România de schimbările climatice
Ministrul mediului şi schimbărilor climatice, Attila Korodi, despre impactul schimbărilor climatice şi soluţii, la "Apel matinal".
Articol de Eugen Rusu, 16 Mai 2014, 10:01
Uniunea Europeană şi statele membre sunt printre puţinele care şi-au asumat angajamente obligatorii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.
Cu toate acestea, angajamentele unilaterale ale Uniunii nu pot garanta succesul deplin al negocierilor internaţionale dacă exemplul este urmat şi de alţi actori importanţi.
Subiectul s-a aflat pe agenda reuninii Consiliului informal de mediu, organizată de Grecia, în calitate de stat care deţine preşedinţia Consiliului UE.
Ministrul mediului şi schimbărilor climatice, Attila Korodi, despre impactul schimbărilor climatice şi soluţii, la "Apel matinal".
Ministrul Attila Korodi spune că se poate vorbi despre o schimbare a climei în România.
"Deja şi datele de la INM arată anumite deviaţii. Desigur, nu vorbim încă de temperaturi foarte mari pe termen scurt, dar se vede o accelerare a schimbării temperaturii şi, cum deja cred că s-a vorbit foarte mult, lupta europeană şi mondială este aceea ca cel mult până la două grade Celsius să ajungem pe modificarea temperaturii mediului, pentru că, altfel, deja, intemperiile vremii devin necontrolabile şi efectele nu pot fi suportate din dezvoltarea economică", a spus Attila Korodi la Radio România Actualităţi.
Audio: Ministrul mediului şi schimbărilor climatice, Attila Korodi invitat la Apel Matinal.