Bunicuţele "Slow Food"
Italienii şi francezii sunt marii promotori europeni ai mişcării slow food, o idee menită să combată mâncatul în viteză, care de obicei îngraşa tare.
Articol de Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia, 19 Septembrie 2012, 12:15
În Sicilia, italienii au început o adevarată mişcare pro mâncare sănătoasă, prin care susţin dieta mediteraneană, bogată în legume, fructe, nuci, seminţe şi peşte, si asta mai ales după ce pe insulă a crescut semnificativ numărul copiilor obezi.
Şi tocmai pentru a preveni consumul de fast food, în oraşul Menfi, a luat fiinţă un proiect în care protagoniste sunt bunicile.
Pentru că ele cunosc vechile reţete culinare, dinaintea epocii fast food, s-au adunat şi au început să şcolească pe toată lumea care vrea să înveţe cum se găteşte şi se mănâncă sănătos.
Şi după ce termină cu Italia, bunicile gospodine vor să treacă la şcolitul întregului continent european.