Avem "o lume întreagă în farfurie"
Reprezentantul OMS în România, Victor Olsavski, invitat la Apel matinal, a spus că siguranţa alimentelor este extrem de importantă în contextul creşterii comerţului cu alimente.
Articol de Marilena Frâncu, 07 Aprilie 2015, 08:41
În fiecare an, pe 7 aprilie, de Ziua Mondială a Sănătăţii, omenirea este sensibilizată într-o problema prioritară a sănătăţii publice la nivel global.
Tematică anului 2015 este dedicată siguranţei alimentelor, sub sloganul: "De la fermă, la farfurie: respectă condiţiile pentru siguranţa alimentelor”.
De alimentele nesigure este legată de moartea a aproximativ 2 milioane de persoane anual – inclusiv copii, arată datele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
Produse alimentare care conţin bacterii dăunătoare, virusuri, paraziţi sau substanţe chimice sunt responsabile pentru mai mult de 200 de boli, de la diaree, toxiinfecţii alimentare şi până la cancer.
În fiecare zi apar noi ameninţări la siguranţa alimentară.
Despre toate acestea am discutat, la Apel matinal, cu reprezentantul OMS pentru România, Victor Olsavski.
Acesta a îndemnat populaţia să respecte cinci principii importante în siguranţa alimentelor:
1. Să gătească curat
2. Să separe mâncarea gătită de cea negătită, materia primă
3. Să gătească bine, la temperaturi adecvate
4. Să păstreze mâncarea la temperaturi adecvate
5. Să folosească apă şi ingrediente sigure
Audio: Apel matinal