Apel matinal: De ce multe roşii de pe piaţa românească nu au gust
Un simplu cumpărător nu poate să-şi dea seama dacă roşiile de pe piaţă au fost tratate chimic sau sunt naturale, a declarat la RRA Vlad Gheorghe, femier din Giurgiu.
Articol de Radio România Actualităţi, 24 Mai 2019, 08:58
Un simplu cumpărător nu poate să-şi dea seama dacă roşiile de pe piaţă au fost tratate chimic sau sunt naturale, a declarat la Radio România Actualităţi Vlad Gheorghe, femier din Giurgiu.
Pentru o analiză calitativă, produsele trebuie duse în laborator, a menţionat agricultorul, care este şi preşedintele al unei cooperative din bazinul legumicol Vidra.
El a fost invitat în rubrica Apel Matinal, după recentele informaţii apărute de piaţă privind folosirea de substanţe interzise de creştere a fructelor şi legumelor, de către unii agricultori români.
În România, regulatori de creştere precum cel denumit "ethrel" sunt interzişi, iar dacă sunt folosiţi, acele cazuri sunt excepţii, a menţionat fermierul.
Vlad Gheorghe a explicat şi motivul pentru care multe roşii de pe piaţa românească nu au gust:
AUDIO: Apel matinal.