Schimbarea definiţiei căsătoriei în Constituţie urmăreşte apărarea familiei
"Coaliţia pentru familie şi Asociaţia "Alianţa pentru apărarea libertăţii" susţin că definirea familiei ca o uniune dintre un bărbat şi o femeie e un demers democratic.
Articol de Remus Rădulescu, 26 Aprilie 2017, 09:02
Reprezentanţii Coaliţiei pentru familie şi ai Asociaţiei Internaţionale "Alianţa pentru apărarea libertăţii" au afirmat astăzi în cadrul unei conferinţe care a avut loc la parlament că modificarea definiţiei căsătoriei în Constituţie, în sensul că aceasta reprezintă uniunea dintre un bărbat şi o femeie, este un demers democratic, care urmăreşte apărarea instituţiei familiei.
Conferinţa de la parlament a adus la aceeaşi masă parlamentari, reprezentanţi ai cultelor şi ai unor ONG-uri care au subliniat necesitatea organizării referendumului pentru modificarea articolului din Constituţie în sensul definirii familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.
Punctul de vedere al grupului parlamentar PSD a fost exprimat de Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.
Florin Iordache: "Valorile tradiţionale ale familiei trebuiesc întărite şi de aceea grupul PSD a susţinut, susţine şi va vota pentru modificarea Constituţiei."
Deputatul PNL Ioan Cupşa crede că familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie are nevoie de protecţie constituţională.
Ioan Cupşa: "Demersul pe care l-am îmbrăţişat şi eu este un demers pozitiv, este un demers de protejare, de ocrotire, şi nu unul îndreptat împotriva cuiva anume sau a unui lucru anume. Instituţia căsătoriei în România merită şi trebuie să fie ocrotită."
Şi deputatul USR Matei Dobrovie susţine organizarea referendumului pentru modificarea articolului din Constituţie privitor la familie.
Matei Dobrovie: "Această iniţiativă civică o văd ca pe un exerciţiu democratic extraordinar, util şi legitim. Este pentru prima oară când cetăţeni ai României strâng peste trei milioane de semnături pentru a participa la o decizie. Voinţa lor nu trebuie şi nu poate să fie ignorată."
Mihai Gheorghiu, Preşedintele Coaliţiei pentru familie, asociaţia care a strâns peste 3 milioane de semnături pentru initierea referundumului de modificare a Constitutiei, crede că Referendumul ar trebui organizat toamna aceasta.
Mihai Gheorghiu: "Toată aceasta campanie şi discuţie despre realizarea referendumului devine hârtia de turnesol a statului de drept şi a democraţiei în România. Nu putem vorbi de democraţie şi stat de drept numai atunci când vorbim despre corupţie. Trebuie să vorbim şi despre realizarea drepturilor fundamentale, despre capacitatea poporului de a se exprima şi de a-şi redobândi suveranitatea.
Cred că cei trei milioane de semnatari ai proiectului de lege, chiar dacă nu sunt în stradă, într-una din Pieţele Bucureştiului, asta nu înseamnă că ei nu există şi că voinţa lor poate fi ocultată, denaturată şi aruncată la coşul cu vorbe ale politicienilor şi istoriei României"
ADF International (Alliance Defending Freedom), o Organizaţie care apără libertatea religioasă, familia şi viaţa susţine iniţiativa Coaliţiei pentru Familie din România. Sophia Kuby, Director în cadrul ADF International, prezentă la Conferinţa de la Parlament, a încurajat organizarea referendumului şi si-a exprimat dorinţa ca "românii să aibă parte de o dezbatere profundă. şi să realizeze miza acestui referendum."
Sophia Kuby: "Ne dorim ca România să respecte valorile drepturilor omului, dreptul la o familie, dreptul copiilor de a avea o mamă şi un tată."
În prezent, proiectul de lege privind modificarea definiţiei constituţionale a familiei aşteaptă să fie reintrodus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor şi supus la vot.