Vişina – sora purpurie a cireşei
O salată de vişine cu miere, busuioc şi mentă, la cină, e un desert romantic şi o pregustare a tihnei celei preaplăcute de la scăpătatul soarelui.
04 August 2010, 13:04
Vişina este sora bună a cireşei. E mai micuţă, uneori destul de acrişoară, dar efectul ei este acela al unei pastile de vitamina C.
Stăpânele casei nici nu concep o vară fără vişine.
În româneşte numele-i vine din greacă: vissino (βύσσινο), semn că şi-o permiteau doar domnitorii şi boierii.
Din fericire, astăzi există minunatele vişine care au împrumutat, prin altoire, dulceaţa surorilor lor, cireşele. Nu mai sunt acre, ci uşor mai acide.
O salată de vişine cu miere, busuioc şi mentă, la cină, e un desert romantic şi o pregustare a tihnei celei preaplăcute de la scăpătatul soarelui, când începe viaţa în dulceaţa căminului.
Deasemenea, un mic dejun delicat, dar foarte hrănitor, poate fi o salată de fructe: vişine, cireşe, piersici, caise, zmeură şi banane, din care nu trebuie să lipsească busuiocul şi menta.
Se însoţeşte perfect cu o cremă de brânză dulce, proaspătă, sau de iaurt, pregătită cu miere şi cuişoare.
Veţi emana prospeţimea unei livezi în plină rodire.