Sfaturi practice: la ce poate folosi cafeaua
Câteva idei pentru a folosi cafeaua şi în alt fel decât sorbind-o dimineaţa, la micul dejun.
15 Februarie 2016, 22:35
Aroma unei cafele gustoase nu se poate compara cu nimic dimineaţa, când o turnăm în ceaşcă.
Este compusă dintr-un amestec de peste 800 de substanţe şi este influenţată de calitatea boabelor crude şi de felul în care sunt prăjite.
Ceea ce poate nu ştiaţi, este că pentru a obţine o jumătate de kilogram de cafea prajită, sunt necesare nu mai puţin de 4.000 de boabe de cafea.
Astăzi vă voi prezenta câteva idei de a folosi cafeaua şi în alt fel decât sorbind-o dimineaţa, la micul dejun.
Atunci când vreţi să cumpăraţi un parfum şi trebuie să mirosiţi nenumăratele arome aflate în sticluţe, mirosiţi din când în când puţină cafea. Nasul dumeavoastră va percepe cu mai multă uşurinţă fiecare notă a parfumului, datorită acestei împrospătări olfactive şi veţi putea alege parfumul care vi se potriveşte mai bine.
Cafeaua vă ajută şi să vă desfundaţi nasul atunci când sunteţi răciţi. Deschideţi din când în când cutia în care ţineţi cafeaua şi inspiraţi mirosul. Repetaţi această metodă de-a lungul zilei şi veţi folosi mult mai rar picăturile nazale.