Sfaturi practice
Totul despre bere, episodul 2!
Articol de Gabriel Bassarabescu, 14 Septembrie 2012, 13:28
20.000 de feluri de bere sunt îmbuteliate în toată lumea, de la normală, slab alcoolizată, amară, cremă de bere şi neagră.Ştiati că în Mesopotamia, meseria de berar era una foarte respectată şi că cei mai buni berari erau femei?
De la ţară la ţară, şi de la cultură la cultură componentele berii difereau: africanii foloseau mei şi manioc, mexicanii-agave, sud-americanii-porumb, indienii - o specie de curmal, japonezii-orez, chinezii-grau, iar ruşii-secara.
Primele ''manufacturi'' de bere au fost găzduite de către mănăstiri, tradiţia fiind pastrată până în ziua de azi, în special în spaţiul flamand şi germanic.
In anul 1516 apare Legea Germana a Purităţii care spune că ingredientele berii trebuie să fie doar apa, orz şi hamei.
În prezent, România se află pe locul 28 în topul mondial al consumului de bere şi pe 23 în Europa, cu 58 de litri pe cap de locuitor. Cea mai mare consumatoare de bere este Cehia, cu 158 de litri pe cap de locuitor.
Şi pentru că v-am facut o trecere prin istoria BERII, vă invit să ascultaţi şi cateva sfaturi practice.
Audio:
La ce mai putem întrebuinţa berea, aflăm, după cum v-aţi obişnuit, din sfaturile practice.
Ultima rubrică a sfaturilor practice ne-o aduce, Gabriel Basarabescu