Puterile ascunse ale oului
Selenium-ul, fosforul şi zincul i-au fost date oului să ne întărească oasele
Articol de Zenaida Luca-Hac, 30 Martie 2010, 11:35
Oul poate fi un mic dejun delicat şi un răsfăţ, dar este şi un elixir care întăreşte omenirea de când s-a născut.
Amestecaţi cu grijă 2 ouă, fierte cu zeamă, desigur fără coajă, într-un bol mic cu: puţin ulei de măsline, două linguri de cereale sau de piure de cereale, sare, usturoi, pătrunjel sau mărar proaspăt, cimbru, tarhon sau salvie.
Ce miracole se vor produce ? Dacă-l veţi lua o singură dată pe săptămână, nu însă în zilele de post, veţi trăi o metamorfoză uluitoare.
Luteina din ou vă face să rămâneţi tineri şi proaspeţi, să vedeţi lumea perfect, atât cu ochii, cât şi cu mintea, întrucât întreţine şi hrăneşte deopotrivă ochii şi creierul, mai ales centrul memoriei.
Vitaminele B 2, B 12, B 5, B 9, A, D şi E cu care e dăruit oul ne ajută celulele să absoarbă din mâncare toată energia de care au nevoie şi s-o folosească cât mai bine; tot ele ne refac ţesuturile şi crează globule roşii; ne protejează celulele nervoase şi pe cele ce fabrică ţesut osos; crează celule noi şi ne apără de infecţii.
Selenium-ul, fosforul şi zincul i-au fost date oului să ne întărească oasele, dinţii şi imunitatea.
Tot ele ne desăvârşesc gustul şi ne fac să-l simţim cu intensitate în tot ce ating buzele noastre.
Şi, lucru minunat, ne fac hormonii, mai ales pe cei ai tiroidei, să danseze dansuri răpitoare.
Cât despre proteinele oului, sunt nepreţuite, dar ca să nu pierdem nimic din energia lor binefăcătoare e bine să-l mâncăm împreună cu cereale şi cu legume, crude!