Nectarina – piersica zeilor
Începând ziua cu un mic dejun alcătuit din câteva piersici şi nectarine, cel puţin de trei ori pe săptămână, vă veţi transforma profund şi se va vedea: veţi radia o lumină augustă!
Articol de Zenaida Luca-Hac, 14 Iunie 2010, 09:37
Nectarina, această soră cu pielea netedă, fără puf, a piersicii, a fost, pe drept, numită de la nectar, băutura zeilor.
E nespus de dulce şi parfumată.
Naşterea ei rămâne, încă, un mister.
A apărut, spun biologii, ca rod al unei mutaţii spontane, al unei transformări nefăcute de mâna omului, a piersicii (despre care există mărturii în Franţa secolului al XVI-lea şi în Anglia secolului al VII-lea) şi nicidecum din încrucişarea piersicii cu pruna !
O taină este şi faptul că, uneori, în acelaşi piersic, cresc, în acelaşi timp, şi piersici şi nectarine.
Începând ziua cu un mic dejun alcătuit din câteva piersici şi nectarine, cel puţin de trei ori pe săptămână, vă veţi transforma profund şi se va vedea: veţi radia o lumină augustă!
Radeţi-le şi creaţi o cremă “olimpiană” cu puţină miere, mentă şi busuioc, pastă de nuci sau de alune.
Savuraţi-o simplă, cu iaurt de casă cu mentă, sau, cu brânză dulce … cu miere.