Cimbrişorul, iarba cu miros de tămâie
Trezeşte mintea mai bine decât cafeaua şi este un balsam expectorant care scade febra.
Articol de Zenaida Luca-Hac, 28 Octombrie 2009, 13:38
Iarba duhului, cimbrişorul, cunoscut şi ca cimbrul de câmp, parfumează mâncarea aşa cum tămâia înmiresmeză un iatac.
Ce desfată cimbrişorul ? Dovleceii şi roşiile, ardeii roşii cu măsline şi salvie, sosul din vin roşu cu ceapă roşie şi ceapă albă, crudă.
Urda şi salatele de fructe.
Piureul din dovleac fiert la abur, îndulcit cu miere de tei.
Cimbrişorul se pune în celebrul amestec franţuzesc de ierburi, HERBES DE PROVENCE, alături de: cimbrul de grădină, rozmarin, oregano şi lavandă.
La acest buchet aromat s-a nărăvit mâncarea simplă de la ţară, cu carne şi legume.
Tot cimbrişorul dă farmec celebrului amestec libanez de mirodenii, za'atar, alături de susanul alb şi negru şi de sumac. În Liban mamele le dau copiilor, când învaţă pentru examene, pâine cu ulei şi za'atar.