Bucătăria Înmiresmată - Vinul
Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir sau Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc sunt vinurile roşii şi vinurile albe, cele mai alese, care ne însoţesc prânzul sau cina.
Articol de Zenaida Luca-Hac, 13 Octombrie 2009, 08:17
E un lucru ştiut că există o legătură intimă între bucate şi vin.
Întâlnirea lor, felul în care se ating şi îşi răspund – fiecare îmbucătura şi fiecare sorbitură – trebuie să fie un coup de foudre, o dragoste la prima vedere, care să ajungă, la sfârşitul mesei, un mariaj pefect.
O Cântare a Cântarilor şi o încântare a încântarilor !
Vinul, ori se potriveşte, ori nu se potriveşte, cu un fel de mâncare, asta o simţim fiecare. O felie de tort nu alunecă pe gât împreună cu un vin roşu, greu, plin de tanini. E o totală nepotrivire. Dar o friptură de mistreţ, da ! Se însoţesc de minune !
Dar, e prea puţin să simţim, doar, ce vin se potriveşte, în chip fericit, cu o mâncare, când, putem descoperi armonia desăvârşita dintre un vin şi o mâncare.
Daca sunteţi de acord, o vom face împreuna în emisiunea ... La minut ...