Anasonul mediteranean - vindecătorul stomacurilor pofticioase
Anasonul mediteranean este duhul rachiului de orice fel.
Articol de Zenaida Luca-Hac, 12 Ianuarie 2010, 15:16
Anasonul verde îşi dăruieşte, de cel puţin 4000 de ani, seminţele-i dulci-picante pâinii, biscuiţilor şi prăjiturilor, sucurilor şi salatelor de fructe sau de legume proaspete, grişului cu lapte şi supelor de legume şi de peşte.
Bucătarii romani sunt cei care au răspândit în toată lumea romană obiceiul de a coace pâine şi prăjituri cu semniţe de anason care făceau minuni cu stomacurile dedate la mese copioase.
Anasonul mediteranean este duhul rachiului de orice fel şi pomenim doar de celebrul ouzo al grecilor sau de pernod-ul francezilor.
Infuzia de anason este o binecuvântare pentru bila leneşă, pentru un stomac preaplin sau chinuit de colici, dar şi pentru un piept zguduit de tuse sau necăjit de astm, bronşite sau altele ca acestea, sau pentru un nas sufocat de mucusul răcelii, uşurându-le şi ajutându-le să se vindece.
Ca să nu mai spunem ce fericiţi ne poate face nervii întinşi şi ce destinşi ne poate face pe noi după luptele interioare şi exterioare ale fiecărei zile.
O idee: puneţi câteva seminţe de anason în borcanul cu miere. Vă veţi simţi trupul uşor, puternic, treaz şi rezistent.