Plaje mai puțin cunoscute
Care sunt paradoxurile de la Sfântu Gheorghe știe directorul GeoEcoMar, Adrian Stănică.
04 Iunie 2017, 11:29
În timp ce oamenii de știință anunță, îngrijorați, că barierele de corali din oceane sunt aproape distruse, deșeurile din apele mărilor au ajuns mai numeroase ca peștii iar rezervele de apă sunt în pericol, președintele Statelor Unite a anunțat retragerea din Acordul pentru Climă de la Paris.
O decizie care ar putea duce la o creştere suplimentară a temperaturii cu 0,3 grade Celsius, a apreciat vineri, la Geneva, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferică şi mediu din cadrul Organizaţiei Mondiale de Meteorologie, Deon Terbalanche, citat de Belga. Acordul de la Paris, semnat de SUA şi alte 187 de ţări, este menit să ţină creşterea temperaturii globale “mult sub” 2 grade Celsius faţă de nivelul preindustrial.
Singurele state care nu au semnat acordul sunt Siria şi Niacaragua. Decizia lui Donald Trump a fost criticată dur de comunitatea internaţională, dar şi de numeroase companii importante. Efectele sunt greu de apreciat în viitorul apropiat, dar oamenii de știință spun că printre efectele previzibile ale încălzirii globale ar fi creșterea nivelului mării, care ar modifica masiv regiunile și populațiile costiere.
Până atunci, cei care vor să meargă la mare, dar nu în stațiunile consacrate, de la Mamaia, Năvodari, Olimp sau Venus, se mai pot bucura de plaja situată la 3 kilometri de Sfântu Gheorghe. O plaja cu nisip fin, cum nu se mai găsește pe litoralul românesc, spun cei care au ajuns acolo, și care păstrază farmecul unui loc virgin.
Care sunt paradoxurile de la Sfântu Gheorghe știe directorul GeoEcoMar, Adrian Stănică.
AUDIO: