Omul şi mediul
De 10 ani Earth Hour mobilizează milioane de oameni ca să atragă atenția asupra impactului pe care noi îl avem asupra mediului. Interviu cu directorul GeoEcoMar, Adrian Stănică.
Articol de Simona Şerbănescu, 26 Martie 2017, 09:32
De 10 ani Earth Hour mobilizează milioane de oameni ca să atragă atenția asupra impactului pe care noi îl avem asupra mediului.
Peste un miliard şi jumătate de persoane sunt implicate şi participă la această mişcare, dar „Ora Pământului” nu reuşeşte să treacă mai departe de cele 60 de minute - spun organizatorii şi iniţiatorii mişcării de mediu, World Wide Fund.
Degradarea ecosistemelor se întâmplă într-un ritm din ce în ce mai accelerat, iar procesul poate fi oprit doar printr-o schimbare radicală a tendințelor de consum și de comportament și mult mai puțin prin reguli și legi noi. Cercetările ultimilor ani, care arată că nici un colţ al Pământului nu a scăpat de intervenţia omului, spun că impactul asupra mediului doar s-a accelerat odată cu Revoluţia industrială, iar natura a fost practic supusă unor şocuri greu de redresat.
Cum am reuşit să ajungem la această „performanţă”, aflăm de la colaboratorul nostru, directorul GeoEcoMar, Adrian Stănică.