Risipa de alimente aduce pierderi de 750 de miliarde de dolari
Anual, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul fluviului Volga, potrivit FAO.
Articol de Simona Şerbănescu, 14 Mai 2014, 15:26
Potrivit datelor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură, peste 1,3 miliarde de tone de alimente sunt risipite anual în lume, adică o treime din producţia de alimente la nivel mondial.
Asta înseamnă pierderi de 750 de miliarde de dolari, într-o lume în care 842 de milioane de persoane se confruntă cu foametea.
Anual, hrana produsă fără a fi consumată înghite un volum de apă echivalent cu debitul fluviului Volga, potrivit FAO.
Toate aceste date au fost cuprinse în materialul Food wastage footprint, postat de FAO pe YouTube.
Audio: Risipa de alimente aduce pierderi de 750 de miliarde de dolari
Risipa alimentară ar putea fi redusă cu până la 60%, dar prin educaţie şi tehnologie – spunea si minstrul agriculturii Daniel Constantin, cu prilejul deschiderii celei de-a 29-a Conferinţe regionale a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură - FAO.
Potrivit cercetarilor Uniunii Europene, gospodăriile sunt responsabile pentru 42% din cantitatea totală de deşeuri alimentare, producătorii de produse alimentare, pentru 39%, retailerii, pentru 5% iar sectorul de catering, pentru 14% din total", a declarat Daniel Constantin.
Adoptarea unui stil de viaţă sustenabil ar putea aduce economii, lunar, în medie, de 17,5% la bugetul de care dispune o familie.
Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viaţă sustenabil, efectuat în această toamnă în România, de o importanta Companie multinationala.
Ce inseamna sa fi sustenabil si cat de risipitori suntem?