Manuscrisele lui Cioran "revin în România"
Invitaţi la emisiuni - co-autorul scurtmetrajului "Apocalipsa după Cioran", Sorin Ilieşiu, expertul în licitaţii, Luminiţa Ghilduş, şeful biroului Cultură Scrisă şi Biblioteci, Ioan Matei, şi omul de afaceri George Brăiloiu.
Articol de Alexandra Andon, 08 Aprilie 2011, 17:06
Vineri se sărbătoreşte centenarul Emil Cioran; o sută de ani de la naşterea scriitorului şi filosofului Emil Cioran.
Manuscrisele din perioada română a lui Emil Cioran au fost achiziţionate la Paris, la o licitaţie, de un om de afaceri român.
La licitaţie, singurele instituţii din România prezente au fost Televiziunea Română şi Biblioteca Centrală Universitară, ambele cu resurse restrânse.
Omul de afaceri George Brăiloiu, cel care a cumpărat ansamblul de scrieri şi obiecte care au aparţinut filozofului Emil Cioran în cadrul licitaţiei organizate joi la Paris, a precizat pentru Radio România Actualităţi că va dona manuscrisele "unei instituţii din România".
George Brăiloiu a mai spus că s-a decis să participe la licitaţie cu doar o zi înainte, când a aflat de la radio că statul român nu participă la licitaţie.
Invitaţii dezbaterii au fost co-autorul scurtmetrajului "Apocalipsa după Cioran", Sorin Ilieşiu, expertul în licitaţii, Luminiţa Ghilduş, şeful biroului Cultură Scrisă şi Biblioteci din Ministerul Culturii, Ioan Matei, şi câştigătorul licitaţiei de la Paris, omul de afaceri George Brăiloiu.
Audio: Dezbaterea de prânz realizată de Alexandra Andon.