Au fost gasite 220 articole pentru legume
Raportul la nivelul Comisiei Europene de anul trecut arată că 73% din populaţia României nu consumă fructe şi legume.
Programul se aplică pentru producţia de legume cultivate în spaţii protejate la culturile de tomate, dar şi pentru ardei,...
"Apel matinal" - Invitat: Prof. universitar dr. Florin Stănică, prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină...
În pieţele din Giurgiu, în plin sezon al legumelor proaspete, preţurile îi sperie pe cumpărători.
Prima stațiune pentru cercetare legumicolă înființată în România, cea de la Buzău, are 13 specialiști noi.
ANPC a dat amenzi de aproape patru milioane de lei în urma controalelor făcute în prima jumătate a lunii trecute.
Lector universitar doctor Lygia Alexandrescu a vorbit la emisiunea “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, despre adoptarea...
Legumicultorii înscrişi pentru ajutorul de minimis acordat în sprijinul producţiei de legume în sere îşi vor primi banii în...
Produsele româneşti sunt, în viziunea unor consumatori, mai sănătoase decât cele cultivate în străinătate.
Temperaturile de vară din această toamnă au ajutat din plin la creșterea legumelor, astfel încât solariile...
Florin Barbu a declarat că ministerul agriculturii pregătește și alte proiecte de dezvoltare a fermelor românești.
Măsura este valabilă timp de trei luni de acum încolo, timp în care autorităţile se vor asigura că ieftinirile chiar se...
Micii producători spun că dacă nu ar fi ajutorul financiar oferit de stat, nu ar reuși să își acopere nici măcar cheltuielile...
Directorul Băncii buzoiene de Resurse Genetice Vegetale, Costel Vânătoru, a explicat, la Radio România Actualități, că sunt...
Invitat: dl. prof. dr. Florin Stănică, prorector al USAMVB, membru corespondent al Academiei Române – Secţia de Ştiinţe...
Legumicultorii înscriși în programul ”Tomata” mai au timp până la sfârșitul acestei luni să vină cu documentele justificative...
Ministrul agriculturii spune că în următorii patru ani canalul Siret-Bărăgan va fi realizat până la kilometrul 23.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor va demara, în perioada următoare, acţiuni de control.
Consumul de pâine a scăzut în 2021 față de anul anterior, iar cel de carne, lapte, legume și fructe a fost în creștere...
Directorul general al ANPC avertizează consumatorii să nu cumpere produse alimentare din locuri neautorizate în perioadele...
Comisia Europeană a propus o îmbunătăţire temporară a accesului pe piaţă pentru şapte produse, între care: prune, struguri,...
Protecția Consumatorilor şi Consiliul Concurenţei se vor ocupa de aplicarea unei legi de combatere a speculei.
În România, nu se poate vorbi despre secetă în acest an agricol - susţine ministrul agriculturii Adrian Chesnoiu.
Preţurile globale ale alimentelor au crescut cu peste 12% într-o lună din cauza războiului din Ucraina.
Creşte numărul solicitărilor pentru programul "Tomata".
Autorităţile au retras de la vânzare un lot de pomelo importat din China.
Agricultorii din Mehedinți spun că legumele lor ar putea fi vândute cu prețuri chiar duble față de cele actuale.
Suprafaţa agricolă cultivată în mod ecologic în Uniunea Europeană este în continuă creştere, ajungând la 14,7 milioane de...
Deşi legumele sunt benefice pentru starea de sănătate, consumul lor în cantităţi mari, dacă nu este însoţit şi de alţi...
Majorarea preţurilor la energie electrică şi gaze va determina noi scumpiri ale alimentelor şi ale altor produse.
Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu a venit cu sfaturi pentru o alimentație sănătoasă, la Serviciul de noapte cu Maria...
Medicul nutriționist Lygia Alexandrescu a venit cu sfaturi pentru o alimentație corectă, la Serviciul de noapte cu Maria...
Creșterea prețului la gaze naturale și energie riscă să aducă falimentul celor cultivă legume în sere.
Programul "Tomata", unul dintre proiectele de succes ale Ministerului Agriculturii se reia anul acesta.
Cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe porţii de fructe şi legume pe zi a fost raportat în Irlanda - 33%, Olanda -...
Aproape jumătate din populaţia lumii suferă de o formă de malnutriţie, ceea ce are consecinţe nefaste atât pentru sănătate,...
Lector doctor Lygia Alexandrescu, specialist în nutriție, a vorbit la “Serviciul de noapte” cu Maria Țoghină, despre...
Despre legătura dintre nutriție, alimentația școlarului și sănătate discutăm în ediția de luni cu lector dr.Lygia...
În contextul majorărilor, brutarii și legumicultorii avertizează avertizează că și produsele lor se vor scumpi, mai cu seamă...
Adrian Oros: Reziduurile de pesticide descoperite de autorități în legume și fructe se încadrează în limita maximă admisă.
Cireșele și căpșunile sunt produse de lux în piețele din județul Călărași, acestea au prețuri de aproximativ 40 de lei pe...
Este o alternativă naturală ieftină şi eficientă la medicamentele care scad colesterolul.
Anual, un român aruncă în medie 129 kg de produse alimentare.
Cererea pentru alimente produse pe bază de plante a crescut în timpul crizei coronavirusului.
Piața Reșița din București a fost închisă din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.
Deficitul României în comerțul cu produse agro-alimentare a scăzut cu 9% în primul trimestru.
În ultimele săptămâni, căteva mii de muncitori sezonieri români au plecat de pe Aeroportul Internațional din Sibiu spre...
Autorităţile au emis o nouă ordonanță militară valabilă în perioada stării de urgență.
Programul "Tomata" continuă și în acest an.
Alimentele pot fi comandate direct de la producători și livrate la domiciliu.