Au fost gasite 45 articole pentru bucataria inmiresmata
Coriandrul sau mirodenia-mană: face ca miresmele cerului să se coboare în bucătărie și ne dăruiește liniștea îngerilor.
Tarhonul a fost asemănat cu șarpele atotștiutor și înțelept,simbolul inițierilor și al medicinei.Spiritul lui dăruiește...
Mărarul are puterea de a ne întineri trupul, mintea și spiritul și de a le face să înflorească și să renască. Dar, mai ales,...
Englezii îi spun leușteanului „vârsta iubirii” și există credința că leușteanul apără tinerele fete de orice dragoste...
Pătrunjelul este o esență a vieții, un simbol al victoriei și o emblemă a virilității împlinite. Puterea sa cea mai mare ?...
Chimionul te ajută să te exteriorizezi și să te exprimi în moduri noi și surprinzătoare. Miresmele lui ? Sunt chiar miresmele...
Chimenul este, poate, cea mai veche mirodenie, cel mai vechi tonic și medicament din Europa. Puterea-i ascunsă ? Unește o...
Feniculul poate trezi mintea și o poate face fertilă în idei. Stăpânitorii înțelepciunii din Vechea Grecie o știau și ne-au...
Anasonul este, prin excelență, mirodenia familiei și a trupurilor și sufletelor încărcate și împovărate. Puterea lui ? Le...
Anasonul stelat era în China, o mirodenie potrivită pentru trezirea iubirii, iar herboriștii europeni au botezat-o Adevărata...
Dafinul era copacul sfânt al lui Apollo. Taina lui ? Are puterea de a vindeca, curățând mintea și trupul.
Ienibaharul e ca o adiere de primăvară: te face să te simţi tânăr, proaspăt, însufleţit, renăscut, iubitor și împlinit.
Vanilia este cea mai scumpă mirodenie din lume, după șofran. Ce are ea atât de special? Puterea de a ne reda tandrețea.
Cuişoarele sunt muguri înmiresmaţi ce nu apucă să devină flori niciodată, de aceea păstrează bine închisă în ei dulceaţa......
Nucșoara deschide ochiul tainic și pur al minții și o înnobilează. Vindecătorii o recomandă celor ce nu se cunosc și nu se...
Este o mirodenie regală și cea mai scumpă din lume: șofranul. Puterile-i ascunse ? Puterile Afroditei și ale lui Hipnos -...
Un ghimbir indian a cărui pulbere aurie răsfaţă pilaful şi lintea în jumătatea orientală a globului.
Făină, drojdie, apă şi sare sunt cele patru elemente magice ale pâinii, alimentul alimentelor.
Roiniţa este vară cu salvia şi tot atât de binefăcătoare ca ea.
Orice masă de post poate fi un ospăţ, al cumpătării şi al măsurii.
Maghiranul este, şi el, ca ruda sa sovârvul, iarba căsătoriei.
Atunci când faceţi piaţa, participaţi la misteriile casnice ale familiei ?
Numele grecesc, oregano, îl poartă două ierburi înrudite, cunoscute la noi ca sovârv şi maghiran.
Merlot-ul este un vin delicat şi tandru, de o mare bogăţie interioară.
Ce este gripa ? Boala care te înhaţă din senin.
Românii i-au spus rozmarinului roua mării, iar grecii copacul de tămâie.
Reţetele şi sfaturile culinare prezentate de Zenaida Luca în emisiunea "La minut".
Dafni a fost o nimfă transformată într-un copac, în dafin.
Trezeşte mintea mai bine decât cafeaua şi este un balsam expectorant care scade febra.
Sumerienii foloseau cimbrişorul încă de acum 5.500 de ani ca mirodenie şi bază pentru remedii, iar egiptenii îl foloseau ca...
Vă împărtăşim astăzi secretul castraveţilor muraţi în saramură.
Mustus în latină însemnă nou sau proaspăt. Vinum mustum era mustul, vinul cel nou, dulce, nefermentat.
Mujdeiul de usturoi, cu apă sau cu moare, simplu sau îmbogăţit cu ulei, cimbru sau pătrunjel, a fost multă vreme o mâncare de...
Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir sau Chardonnay, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc sunt vinurile roşii şi vinurile albe,...
Aţi încercat vreodată ţelina fiartă la abur cu pasta de usturoi? Are gustul celui mai delicat unt.
Între alium si alimentum, adică usturoi şi aliment, în latină, există o legatură subtilă. Şi unul şi celălalt hrănesc şi dau...