Simona Lazăr
Despre "Dictatura gastronomica “cea mai spectaculoasă carte de bucate a României interbelice.
Articol de Cristina Sârbu, 30 Decembrie 2009, 09:51
A vorbi serios despre mâncare a fost întotdeauna o artă. Marii autori de volume dedicate gastronomiei au fost, nu o dată, nume mari din diverse domenii culturale, care şi-au folosit imaginaţia si verbul pentru a păstra şi transmite peste timp reţete rafinate menite a înfrumuseţa viaţa. Constantin Bacalbaşa -jurnalist si memorialist- a fost unul dintre românii-machedoni sincer pasionati de arta culinară.
De curând a aparut volumul “Dictatura gastronomica “cea mai spectaculoasă carte de bucate a României interbelice, reeditată pentru prima dată după 75 de ani. Noua editie este îngrijită de Simona Lazăr care a acceptat astăzi să fie oaspetele emisiunii Semnături celebre ,vorbind despre istoria scrierilor românesti dedicate temei, în general şi despre continutul cărţii lui Bacalbaşa în special.
Audio: Materialul intergal audio cu invitata emisiunii "Semnături celebre", Simona Lazăr