Portocale umplute
Propunerea gastronomică a lui Florin Ionescu
Articol de Florin Ionescu, 01 Martie 2011, 18:42
Dieta cu orez te ajută să elimini toxinele acumulate şi promite o scădere în greutate de până la 4 kilograme, în două săptămâni. Orezul este foarte bogat în vitamine şi amidon şi pentru a fi digerat, organismul consumă multă energie, ducând astfel la arderea grăsimilor. Există şi restricţii pentru cei care suferă de constipaţie.
Mai interesantă decât dieta este combinarea orezului cu citricele, spectaculoasă prin arome, culori şi variaţiuni ale fanteziei pentru finalul iernii. Pagina de web ”cuisine et plaisir” – animată de Elo – propune „Portocale umplute”. Este o reţetă cu o existenţă apreciabilă, probabil regăsită după o curăţenie generală prin caietele bunicii.
Trei portocale se spală şi apoi se taie la jumătate. Se scot sucul şi pulpa. Păstraţi jumătăţile de portocală. 100 g. de orez se fierb în lapte, alături de praf de sare, coajă de poartocală rasă, vanilie şi 50 g. de zahar tos. În alt vas se amestecă două gălbenuşuri cu 80 g. de zahăr pudră şi zeama de la portocale, se pun la foc mic şi se amestecă până ce se îngroaşă. Reţeta povesteşte ceva despre gelatină. Nu acordaţi prea multă atenţie aspectului. Puneţi orezul răcit într-un blender şi mixaţi până se transformă într-o cremă. Amestecaţi totul cu crema de ou şi portocale. Umpleţi jumătăţile de portocală şi păstraţi-le la frigider. Ornamentele sunt de frişcă şi din cojile de portocală confiate.
„25% dintr-un pepene înseamnă mai mult decît 100% dintr-un măr”, spunea un om de afaceri postrevoluţionar, devenit rapid şi miliardar. Nu e clar de ce o ducem şi mai rău !?!