Merită să mai facem conserve in casă?
Legumele şi conservele de legume, citricele şi ouăle s-au scumpit cel mai mult în luna august, am aflat zilele trecute de la Institutul Naţional de Statistică.
Articol de Diana Domenico, 14 Septembrie 2012, 14:56
Tot zilele acestea şi reprezentanţii producătorilor de conserve din legume şi fructe spuneau că preţurile la acestea vor creşte cu 5-7% în această toamnă, din cauza majorării preţurilor la materii prime şi utilităţi.
În plus, şi condiţiile climaterice atipice ale anului 2012 nu au ajutat. Totuşi, un aspect pozitiv tot era în ciferele statistice, fructele au fost singurele produse care s-au ieftinit. Aşa că dulceţurile ar renta.
Totuşi, mai merită să facem conserve în casă? Nu am făcut un calcul, dar s-ar putea să fie totuşi mai scump.
Deşi mulţi dintre noi suntem de acord că poate nu sunt mai ieftine şi ni le permitem, de la an la an din ce în ce mai puţin, ele totuşi sunt mai bune.
Audio: Ce părere au vasluienii, a întrebat Alina Darie.