Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Mai bună ca dragostea

Propunerea gastronomică a lui Florin Ionescu

Mai bună ca dragostea
Foto: Oana Durican

Articol de Florin Ionescu, 25 Februarie 2011, 14:54

Un episod al telenovelei „Narcisa Salbatică” a fost printre preferatele publicului din România şi mulțumită întorsăturii pe care au luat-o lucrurile în relaţia adulterină dintre Manuela şi Emil. De altfel cei doi amanţi au şi fost surprinşi în flagrant online, de către toţi video-dependenţii şi dependentele lor, atunci cînd Cristian intra peste Emil şi-l surprindea privindu-i nevasta goală pe internet. Din fericire, pentru Emil şi Manulea, Cristian nu şi-a dat seama de ce se întâmplă, astfel că amorezii au continuat, de data aceasta chiar la el acasă, încingând pe blatul de bucătărie o partidă de amor mai fierbinte decât uleiul încins. Spectaculoasă imaginea ... nicidecum originală! Fandaxia este gata! Aragazul poate fi aruncat din miile de case onorabile ale românilor, pînă acum protejate cu decenţă şi înlocuit cu plite. Aici poate intra în poveste şi prăjitura "Better than sex" – mai bună ca dragostea, lansată de Oana Durican pe blogul personal.

Blatul se pregăteşte din: 2 ouă, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 2 linguri de făină, o lingură de cacao, o linguriţă rasă de praf de copt şi arome. Crema de ciocolată se prepară cu: 100 g de unt sau margarină, 2 linguri pline de Nutella, esenţă de rom şi o jumătate de ciocolată ce conţine 75% cacao. Crema albă se face cu 300 ml frişcă bătută şi zeamă de la o jumătate de lămâie. Sosul caramel se leagă din 100 g zahăr, cu 2 linguriţe de zeamă de lămâie şi 2 linguri de frişcă lichidă nebătută. Blatul se face ca un pandişpan, pentru o tava tapetată cu hârtie de copt. Se ţine la cuptorul preâncălzit, timp de 15-20 de minute. Crema de ciocolată se face din untul pus pe foc împreună cu bucăţi de ciocolată, ca să se topească, apoi se încorporează topitura în crema Nutella şi se adaugă o jumatate de sticluţă de esenţă de rom. Se păstrează la rece cam o jumătate de oră. Pentru crema albă se bate frişca şi se ţine cam 15 minute la rece. După aceea se încorporează (câte puţin) zeama de la o jumătate de lămâie, până când frişca devine cremoasă, dar fermă. Se întinde crema de frişcă peste aceea de ciocolată şi se mai ţine la rece. Se face apoi sosul caramel. Zahărul şi zeama de lămâie se pun într-un ibric, apoi pe foc, până ce începe să fiarbă zahărul. La topitura de pe focul moale se adaugă frişca lichidă să mai fiarbă împreună câteva minute. Puneţi totul deoparte şi continuaţi să amestecaţi sosul, până când se racoreşte. Se toarnă caramelul peste prajitură, se decorează şi se porţionează.

P.G. O'Rourke – jurnalist şi autor de satire politice – spunea, probabil, fără aluzii directe la telenovele, că „soţii sunt un grup de bărbaţi înarmaţi doar cu portofele şi asediaţi de o hoardă de soţii şi copii”.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
România, împreună 23 Octombrie 2013, 12:02

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase

Adesea, le descoperim din întâmplare, alteori le căutam îndelung - toate păstrează amintiri şi urmele timpului.

Lucrurile vechi pot fi cele mai valoroase
Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
România, împreună 16 Octombrie 2013, 15:05

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului

Proiectul va permite orăşenilor să păşească în lumea tradiţiilor rurale. Va fi aplicat în paralel cu un proiect "în oglindă"...

Timişoreni, mutaţi temporar în case din Muzeul Satului
Târg de must la Bistriţa
România, împreună 15 Octombrie 2013, 12:42

Târg de must la Bistriţa

Nici nu am trecut de jumătatea lunii şi mustul e deja în butoaie, iar fermierii se bucură de o recoltă frumoasă.

Târg de must la Bistriţa
Evreii someşeni
România, împreună 09 Octombrie 2013, 13:37

Evreii someşeni

La Bistriţa a existat un ghetou aflat pe locul unde azi se află Staţiunea de Cercetare Pomicolă, mai precis pe Dealul Dumitrei.

Evreii someşeni
A ales să traiască altfel
România, împreună 08 Octombrie 2013, 11:46

A ales să traiască altfel

Are doar 27 de ani şi a vizitat 40 de ţări de pe toate continentele. Nu ca şi turist, ci ca şi călător.

A ales să traiască altfel
O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
România, împreună 04 Octombrie 2013, 12:57

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut

Conacul din Maxut, județul Iași, timp de 58 de ani a fost reședința de vară din Moldova a familiei Ghica-Deleni.

O restaurare de succes. Castelul Polizu de la Maxut
Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
România, împreună 02 Octombrie 2013, 13:19

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!

Virgil Rus, doctor în educaţie fizică şi sport la Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, a conceput programul care îşi propune să...

Bistriţeni, poftiţi la concurs de slăbit!
"Artă şi fum"
România, împreună 02 Octombrie 2013, 12:51

"Artă şi fum"

Casa de cultură a municipiului Cluj-Napoca găzduieşte expoziţia de fotografie intitulată "Patimă şi viciu, artă şi fum".

"Artă şi fum"