"Japonia plină de viață"
Demonstrație de sushi la Ambasada Japoniei la București
Articol de Sorina Man, 21 Noiembrie 2011, 17:05
Sub genericul "Japonia plină de viață", la opt luni de la marele cutremur care a lovit această țară, Ambasada Japoniei la București a organizat o demonstrație de sushi, realizată de doi mari maeștri bucătari: Masayoshi Kazato și Kensaku Yoshida.
Sushi este un fel de mâncare specific bucătăriei japoneze. Principalul ingredient este orezul (acrit cu oțet) combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau in stare crudă, cel mai adesea pește crud.
Sushi este o mâncare relativ nouă chiar și în Japonia. A fost gătitită pentru prima oară la începutul secolului al XIX-lea. Înainte vreme, orezul acrit cu oțet era folosit ca metodă de conservare prin fermentație a peștelui, peștele fiind învelit complet în astfel de orez. Exista diverse tipuri de sushi: rulouri infășurate in foi de alge marine presate, bucăți mici de orez frământate de mână și servite cu pește crud sau icre, bucăți de pește crud presărate peste o farfurie cu orez. Există și variante de sushi in care in loc de orez se folosește tofu [Wikipedia].
Ascultați un reportaj realizat de Sorina Man la demonstrația de sushi de la Ambsada Japoniei: